Studiecirkel i mobilisering och lokal utveckling på landsbygden

Bor du i en landsbyggdsort och intresserad av lokal utveckling och mobilisering och vill utvecklas i ditt engagemang? Då är denna cirkel till för dig. 

Vi träffas vid tre tillfällen för att visionerna, diskutera och göra våra röster hörda för en aktiv och levande byggd. Kanske lever du på en plats med stark sammanhållning och där platsen du bor på ständigt utvecklas till det bättre, eller så har du fastnat i frågan och behöver komma vidare, både som människa och som byggd. 
Cirkeln anordnas som en del av ett konstresidens för hur Levande Önneköp, Idéburen Utveckling Skåne och ABF kan arbeta med kultur som förändringskraft i frågor som rör demokrati- och landsbygdsutveckling.  

Du kan välja att delta på en, två eller alla tre tillfällen. Kom ihåg att anmäla dig till alla tillfällen du vill delta på. 

Tillfälle 1: 30 maj
Vi träffar Karolina Lundahl från Malmöakademin som tar oss ut på en visionsresa där den gröna omställningen är gjord och där vi nu lever som vi lär. Tillsammans möts vi i samtalet om vilka möjligheter som finns för vår globala värld och för den plats vi bor på. Under träffen får du möjlighet att titta inåt för att också kunna blicka utåt. Du får konkreta verktyg för hur du kan uppnå förändring lokalt och vad som behövs för att det ska bli möjligt. 
Max: 20 stycken 
 

Tillfälle 2: 5 juni
Tillsammans med idéhistorikern Sven-Eric Liedman och aktivisten Carolina Castillo diskuterar vi hur vi med hjälp av pedagogiska metoder kan arbeta med lokal mobilisering utifrån boken De förtrycktas pedagogik skriven av Paulo Freire.  

Carolina ger exempel på hur hon arbetat med pedagogiken i Latinamerika och vad vi kan lära oss av de olika erfarenheterna. 
Max: 20 stycken 

 
Tillfälle 3: 13 juni
Poeten Daniel Boyacioglu bjuder in till en workshop om det skrivna ordet och vilken betydelse och makt som finns i språket. Hur kan vi med mjuka värden så som poesi hitta in till kärnan i oss själva och vilken förändringskraft finns att hämta där? Under detta tillfälle fokuserar vi på hur vi kan arbeta fokuserat och nära oss själva i förhållande till lokal utveckling och en snabb global värld. 

Max: 20 stycken

Länk till anmälan: https://www.abf.se/horby/nyheter/studiecirkel-i-mobilisering-och-lokal-utveckling-pa-landsbygden/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.