Den dummaste jävla idé jag någonsin hört

20 februari, 2014

0


..är titeln på samhällsentreprenören Johan Wendts bok om hur han startade Mattecentrum  – en ideell förening som erbjuder gratis hjälp med matten åt elever på högstadiet och gymnasiet.

Boken handlar om hur han fick idén, skalade upp den och spred konceptet till att i dag omfatta 62 räknestugor i 24 städer. Johan såg sig inte som en entreprenör när han drog i gång verksamheten, han ville bara arbeta med något som gjorde honom lycklig.

Många tvivlade på hans idé – därav bokens titel – men han skapade ett koncept som han driver inom den ideella föreningens ramar, med mycket hjälp, stöd och inspiration från näringslivet. Boken är en fascinerade berättelse om en målmedveten och strategisk samhällsentreprenör som är mycket skicklig på att använda sig av media, sponsorer och politisk lobbying. Läs den om du vill ha inspiration för hur man kan utveckla en ideell förening på ett nytt sätt.