Volontärresa till Albanien

8 juni, 2013

0


Under juli månad reser Tamam till Albanien för att arrangera ett 10 dagars sommarläger för barn och ungdomar i byn Marqinet. Lägret syftar till att ge både byns unga och volontärerna en härlig upplevelse och ett minne för livet. För att förbereda och skapa samhörighet i volontärgruppen arrangeras ett pre-camp i Lund den 8-9 juni.

Tamam är en ideell och politiskt obunden organisation som arbetar med barn, unga och unga vuxna med mångfald och antirasism. Lägret i Marqinet har blivit ett återkommande och efterlängtat event. Tamam samlar ett gäng volontärer, som i år kommer från Sverige och England, som bilar ner till Albanien i två minibussar. Under bilresan passerar man 9 länder, besöker olika organisation och stannar vid diverse sevärdheter. Väl på plats i Marqinet väntar 10 intensiva dagar fyllda av lek, sport, lektioner i engelska, konst och massor av skratt. Tillsammans med ett gäng volontärer från Albanien arrangerar Tamams gäng detta härliga läger där alla involverade får ett härligt utbyte av såväl kultur som kunskaper.

Läs mer om resan här http://www.tamam.se/blog/blog/2013/02/25/tamam-albania-summer-camp-trip-2013/

Bilden är från fjolårets läger.
Titta in på Tamams hemsida för att läsa mer om organisationen.

Är du intresserad av att följa med på denna resa? Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Skicka ett mail till albania@tamam.se