Starten på något stort

3 maj, 2013

0


Ungdomsutbytet Entrepreneurship through Networking är nu avslutat. Det blev en intensiv, intressant och mycket givande vecka. Projektet planerades till att omfatta 40 deltagare från 6 olika länder men i praktiken blev det 16 olika nationaliteter som representerades. Vi på CPE är oerhört nöjda med resultatet.

Tillsammans med Nordjobb och British Council planerade och genomförde vi detta projekt där ungdomar, 18-30 år, fick en möjlighet att mötas, utveckla sina idéer, knyta kontakter, lära känna olika kulturer, samarbeta, utbyta erfarenheter och framför allt ha väldigt kul tillsammans.

Veckan började med olika workshops där deltagarna fick pitcha sina idéer för varandra, testa att skriva en projektplan och diskutera social innovation, samarbeten mellan olika samhällsaktörer och hur man kan påverka sitt lokalsamhället. Allt detta i syfte att föra gruppen närmare varandra och visa på vilka likheter som finns mellan våra olika länder och de problem vi står inför. Men även få dem att börja dra nytta av varandras olika erfarenheter och se nyttan i att samarbeta.

Under dagarna som följde genomfördes en rad olika studiebesök på bland annat Region Skåne, Mötesplats Maggan, VentureLab, Barista, Stapelbäddsparken och Malmö Folkhögskola. Genom dessa olika arbetsplatser och mötesplatser förmedlade vi en bred bild av var dagens arbetsmarknad finns. Det är inte rena arbetsplatser med en chef och anställda. Istället kan de handla om projektanställningar, driva eget företag och det kan handla om att skapa utveckling och innovation i samhället med och för sina vänner, grannar, bekanta och resten av jordens befolkning. Det finns inga hinder när fantasin och kreativiteten får flöda.

Utbytet är avslutat men resan fortsätter. De idéer som deltagarna kom med har under veckan utvecklas och kommer att fortsätta att utvecklas på hemmaplan. Det kommer även att skapas ringar på vattnet, för dessa kreativa ungdomar med all den information och det kontaktnät de nu fått ta del av men även för alla personer som de i sin tur kan inspirera och förmedla kunskapen vidare till.

En del av deltagarna har eller ska skriva några rader i ett blogginlägg. Dessa kommer vi länka till genom vår facebook sida och här på bloggen.

Under nästa vecka följer mer information om Entrepreneurship through Networking

Samarbetspartners för Entrepreneurship through Networking