Konstrundan på Österlen

9 april, 2013

0


Konst är så mycket mer än bara en tavla på väggen. Konst är hantverk, återvinning, samarbete, kreativitet och att ta tillvara på existerande kompetens och resurser. Det häftiga är att ordet konst kan bytas ut mot samhällsutveckling. Oavsett om det står konst eller samhällsutveckling så är förklaringen inte tillräcklig. Dessa ord omfamnar och innebär så mycket mer!

Som en fortsättning på föregående inlägg så vill vi bjuda på fler bilder från konstrundan.

Elna Jolom – Glashyttan i Brösarps norra backar
Här får man en helhetsupplevelse med glasblåsning, utställning och butik i samma byggnad. Värmen som ugnen ger tar man tillvara på genom att den bidrar till att värma upp byggnaden. Det finns även planer på att den ska värma upp ett växthus. Läs mer om glashyttan och deras arbete http://www.elnajolom.se/se

I Södra Mellby finns en gammal skola som idag används som restaurang och butik. Under konstrundan hyrde flertalet konstnärer in sig här.

Hauges Hantverksglas – Miljövänlig glasåtervinning www.glasweb.se/hauge

Väskor och broscher tillverkade av återvunnen gummislang

Ljusstakar tillverkade av gamla kakformar

Konsthantverksgruppen i Södra Mellby
http://www.konsthantverksgruppenkaos.se/