Ansök till ungdomsutbyte

1 februari, 2013

0


Har du en idé om hur du kan utveckla ditt lokalsamfund?

Res till Malmö och utveckla din idé tillsammans med andra.

Entrepreneurship through networking är ett ungdomsutbyte där 35 ungdomar från 6 olika länder mellan 18-30 år ska mötas i Malmö 19-25 april 2013. Du som deltagare har en samhällsutvecklande idé och bor i Danmark, Norge, Finland, Island, Sverige eller Slovenien. Under dagarna i Malmö hoppas vi att din projektidé växer och utvecklas genom bland annat workshops, aktiviteter och studiebesök. Resa, kost och logi är gratis.

Missa inte den här chansen att få nätverka och skapa kontakter i Europa, samtidigt som du får hjälp med att utveckla din idé. Din ansökan består av ett personligt brev (högst 1 sida) och ett brev där du beskriver din idé (högst en sida). Du skickar din ansökan till entreprenor@nordjobb.org . Ange ditt födelsedatum och medborgarskap i mailet.

För dig som är intresserad finns det en möjlighet att bli gruppledare för dina landsmän. Som gruppledare får du lite mer ansvar under utbytet och du blir den som andra kan vända sig till om man har frågor. Gruppledarna träffas i Malmö på ett förberedande besök den 22-23 mars. Om du är intresserad av att bli gruppledare så meddelar du detta i mailet tillsammans med din ansökan.

Under veckan besöker vi Mötesplats Maggan
Mötesplats Maggan föddes som en idé av de boende i ett bostadsområde där man såg vilka problem segregering ledde till. Därför skapade man en naturlig mötesplats där alla boende i området kan mötas, utveckla nya idéer och skapa social interaktion tillsammans med varandra istället för att prata om varandra. Projektet vill ta tillvara på den potential som finns i området genom att låta entreprenörer och entusiaster växa och utveckla sina kvalitéer genom entreprenörskap.

Vi besöker ComUng
ComUng är ett samarbete fokuserat på unga personer som varken jobbar eller studerar men med hjälp av guidning ska de kunna gå vidare mot arbete eller praktik. Målet är att få fler unga personer att nå inre kunskap, självhjälp och makt över sina egna liv. ComUng är ett koordinationscenter där man delar information, guidning och stöd samtidigt som det är en mötesplats för unga personer.

Vi besöker även Barista
Barista Fair Trade Coffee är en Svensk kaffekedja vars mål och koncept är att erbjuda kaffe, tillagat av utbildade baristas, med ett etiskt ansvar.

Detta är bara några exemepl på de ställen vi kommer besöka under veckan. Du kan öppna och läsa hela programmet här
Program Entrepreneurship through networking

Skicka ansökan till entreprenor@nordjobb.org

Samarbetspartners för Entrepreneurship through Networking