Hallå där

16 november, 2012

0


Då och då kommer vi använda konceptet Hallå där för att presentera en eller flera personer som vi kommit i kontakt med. Först ut är Sahbi Hemissi som driver Sahbis House, en mötesplats i Hermodsdal där ALLA är välkomna. Du kan träna, prata av dig, få tips och råd kring studier och arbete eller bara sitta ner och ta en fika.

Vem är du och hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag är en vanlig medborgare som har ett socialt arbete i Fosie. Jag vill göra skillnad genom att få ungdomar in i samhällssystemet och arbetslivet.

Hur skulle du beskriva din verksamhet?
– Det är en öppen dörr för alla. Vi utesluter inte någon. Alla är lika mycket värda och det är viktigt att vi ser på varandra i ögonhöjd.

Vad är ditt mål och din vision med verksamheten?
– Att vi ska kunna acceptera varandra. Att vår verksamhet bidrar till att vi helt tar bort utanförskap. Jag vill att alla får lika möjligheter och att vi tar tillvara på möjligheterna som finns i samhället. Vi ska lyfta upp Malmö till det positiva och skapa trygghet i vår stad.

Läs mer om Sahbis House på deras hemsida sahbishouse