Nu öppnar vi en PUB för samhällsentreprenörer

23 januari, 2012

0


Den 19 januari hade vi premiär för den nya gemsamhetsarbetsplatsen PUB EN på Grönegatan som en del av international Jellyweek för Coworking. Femton nyfikna personer deltog.

Driver du ett samhällsutvecklande projekt och behöver en plats att sitta och jobba och nätverka från? Nu erbjuder vi en gratis gemensamhetsarbetsplats för samhällsentreprenörer och organisationer från den idéburna sektorn på Grönegatan i Malmö.

Idén har funnit med oss ett tag och i samband med Global Jellyweek – ett globalt nätverk för coworking – slog vi slag i saken och öppnade upp ett av våra kontorsutrymmen och gjorde om den till en PUB. Namnet är en förkortning av Publikt Entreprenörskap, men också en flirt med an vanlig pub, en plats där man möts och har trevligt. Som någon sa under premiären den 19 januari: ”Det ska vara roligare att vara här än att inte vara här”.

Vår vision för PUB EN är att vara en plats som..

1. uppmuntrar lokal hållbar utveckling och ökad delaktighet
2. kopplar ihop människor med goda idéer
3. ger människor möjlighet att utveckla sina idéer tillsammans med andra
4. ingår i lokala, regionala, nationella, internationella nätverk
5. praktiskt underlättar för personer med goda idéer genom att erbjuda dem:

• en samverkansplats
• arbetsplatser/wifi/skrivare
• mötesrum
• möjlighet att anordna föreläsningar och andra arrangemang

Vi har även skapat en facebookgruppen för dem som vi delta i lokala, nationella och internationella nätverk för coworking och samhällsentreprenörskap. Så om du är intresserad av ämnet – gå med i facebookgruppen här.

Välkomna till PUB EN!

För mer information om hur man kan få en arbetsplats på PUB EN kontakta Elin på Centrum för Publikt Entreprenorskap på info@publiktentreprenorskap.se

Bakom PUB En står Centrum för Publikt Entreprenörskap, Frivilligcentra Malmö, MIP och MISO.