Den möjliggörande staden – se alla föreläsningar här

11 november, 2011

0


Ungdomar från Tidsnätverket i Bergsjön deltog i arrangemanget av konferensen i Kviberg.

Medborgare som medskapare av stadens utveckling. Integration och mångfald som en framgångsfaktor för trygga samhällen. Företagande som investerar i global utveckling och hur en varm gris kan förändra världen. Missade du konferensen ”Den möjliggörande staden ” i Kviberg? Här kan du se föreläsningarna av professor Eric Uslaner, samhällsentreprenören Bitten Schei och riskkapitalisten och filantropen Kevin Jones.

Först ut var Eric Uslaner, Professor i Government and Politics, University of Maryland – College Park, USA  som föreläste om sambanden mellan ”Segregation, Diversity and Mistrust”. Han anser att Sverige är ett föregångsland när det gäller integration i världen – håller du med?

Se Eric Uslaners föreläsning här:

Eric Uslaners power point finns att ladda ner här.

”Happiness is a warm pig”. Bitten Schei är grundare av organisationen Mother Courage som stöttar kvinnor i Uganda.

Här kan du se Bitten Scheis inspirerande föreläsning:

Kan man skapa en marknad för att lösa globala problem? Kevin Jones, grundaren av SOCAP, tror att det finns en ” 120 million market for good”.

Se Kevin Jones spännande föreläsning här:

Hela programmet hittar du här