Seminariet blev början på något nytt för Aktivitetshuset

8 augusti, 2011

0


Agneta Knutsson och Tomas Mellstrand från Aktivitetshuset i Malmö.

120 personer minglade och utbytte tankar och idéer under vår konferens om framtidens samhällsbyggare den 20 september och möjligheter uppstod. För projektet Aktivitetshuset som putsar upp defekta möbler från IKEA och möblerar stödboenden för hemlösa ledde seminariet till ett nytt kontrakt med Sova-butikerna.

– Han bara reste sig upp och lämna sitt visitkort och sa ”Vi vill också vara med”. Det blev en ögonblicklig kontakt, säger Agneta Knutsson från Aktivitetshuset.

Efter seminariet har Sovas representanter besökt aktivitetshuset och nu planerar aktivitetshuset är ett besök på Sova-butikens lager i Tygelsjö.

– Detta är början på något nytt – folk börjar ta kontakt med oss och vi hoppas att det blir av den varan fram över, säger Agneta Knutsson.

Missade du konferensen eller vill återuppleva dina favoritögonblick så finns den fångad på film här nedan. Länk till programmet

Ingemar Holm, Centrum för publikt Entreprenörskap, inleder om konsten att stötta en samhällsentreprenör

Professor Björn Bjerke föreläser om samhällsentreprenörer – att inte bara vara och agera som om.

Esben Danielsen, utvecklingschef på Roskildefestivalen, föreläser om hur musikfestivalen blivit en samhällsutvecklare. Klicka här för att se hans presentation i prezi.

Seminarium med Tamam – social inkubator för unga – när idéer blir verklighet

Kort intervju med Esben Danielsen, utvecklingschef på Roskildefestivalen