Samhällsvetare utan gränser förstärker CPE

4 oktober, 2010

0Centrum för Publikt Entreprenörskap har fått förstärkning av Social Scientists Without Borders och Samantha Savage (uttalas som ”vilde” på engelska). Under resten av höstterminen kommer hon att praktisera hos oss på halvtid och lära oss allt om bland annat online-volonärskap.

Samantha är från North Caroline, USA, och har gått på mastersprogrammet ”Global Political Studies”  på Malmö Högskola. Dessutom är hon en av grundarna bakom den nybildade internationella organisationen SSWB – Social Scientist Without Borders. Idén till organisationen kom när Samantha och hennes vänner insåg  att samhällsvetare har svårt att få jobb där de får använda kunskaperna från sin utbildning.

– Vi kopplar i hop den akademiska världen med den tredje sektorn och näringslivet. Om man läser till exempel en teknisk utbildning är det naturligt att man skriver sitt ex-jobb i samarbete med ett företag eller organisation, det skulle det kunna vara för samhällsvetare också.

Social Scientist Without Borders vill bli en plattform för samhällsvetare världen över. De har redan fått förfrågningar från folk som vill bli volontärer i föreningen, både från Mexiko och Qatar.

– Det finns en efterfrågan hos studenter att få använda sina kunskaper. Vi pratar om att utveckla konceptet online-volontärer som kan hjälpa till med research hos organisationer runt om i världen. Det vore spännande.

På Centrum för Publikt Entreprenörskap kommer Samantha att hjälpa till med analys, kommunikation och reseacharbete.